Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Технички факултет у Бору
Рударско инжењерство

XV INTERNATIONAL MINERAL PROCESSING AND RECYCLING CONFERENCE – IMPRC 2023

Међународна конференција под називом XV International Mineral Processing and Recycling Conference (IMPRC 2023) коју организује Технички факултет у Бору Универзитета у Београду, одржана је у Привредној комори Србије, која је суорганизатор конференције. Петнаеста по реду, конференција је одржана од 17. до 19. маја 2023, са више од стотину учесника који представљају академске и привредне институције са више континената. На конференцији су учествовали аутори и гости из Канаде, Кине, Бразила, Индије, Израела, Француске, Шведске, Финске, Немачке, Словачке, Турске, Грчке, Русије, Грузије, Казахстана, Румуније, Бугарске, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије.

Конференцију је отворио ректор Универзитета у Београду проф. Др Владан Ђокић, који је истакао значај Техничког факултета у Бору у универзитетској заједници, али и привреди и економији Србије, као и значај теме скупа, посебно у контексту изазова економије и заштите животне средине. Уводне говоре оджали су проф. др Дејан Таникић, декан Техничког факултета у Бору, председседник научног одбора проф. др Милан Трумић и председседник организационог одбора проф. др Јовица Соколовић, а свечаном отварању присуствовала је и проректорка УБ проф. др Зорица Вујић. До краја конференције, на више панела, предавања, радионица и e-постер презентација презентовани су радови из области припреме минералних сировина и рециклаже и сродних дисциплина. Конференција је одржана уз финансијку помоћ Министарства науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије, Serbia Zijin Mining-a, Serbia Zijin Copper и Analysis doo.

Праћење конференције било је омогућено и путем дигиталне zoom платформe.

Објављено 24.05.2023. године у 00:11 часова.